keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Tempo-bolero

Edellisessä päivityksessä nähdyille säärystimille mallia etsiessä olin nähnyt Novitan Syksy 2010 -lehdessä boleron mallin Tempo-langasta. Olin ostanut kesällä Novitan tehtaanmyymälästä Lauttasaaresta pussin violettia Tempoa ja päätin siitä tuon boleron neuloa. Se lähti hitaasti käyntiin. Käsialani oli tiukka ja monen silmukan nurin yhteen neulominen oli hankalaa (tuolloin neuloin nurjat vielä norjalaisittain, kuten koulussa oli opetettu). Työhön taisi tulla joku virhekin ja se sai jäädä hyllylle, kun päätin aloittaa toisen projektin. Bolerontekeleen otin uudelleen käsittelyyn parin kuukauden jälkeen ja silloin neulominen olikin jo sujuvoitunut, käsiala löysentynyt sekä olin opetellut sen mielestäni paremman tavan neuloa nurja silmukka (mannermaisittain lanka työn edessä). Näin alkutekijöihin purettu bolero valmistuikin viikossa.


Bolero

Valmistunut: 15.1.2010
Malli: Novita syksy 2010, malli 47
Lanka: Novita Tempo, violetti
Menekki: 420 g
Puikot: 7 ja 8 mm

Bolero on neulottu yhtenä kappaleena ja aluksi oli vähän hahmotusvaikeuksia kuinka kappale taitetaan hihasaumoja varten. Hyvinhän tuo alkuvaikeuksien jälkeen kuitenkin onnistui.

11 kommenttia:

 1. Kiva, kun olit käynyt kommentoimassa blogissani, löysin nimittäin täältä nyt uuden blogin :) Jään seuraamaan. Hieno bolero! Hyvin sopii sulle tuo värikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Päädyin viime kuussa blogiisi, kun jossain toisessa seuraamassani blogissa linkitettiin Lankalakkoon. Laitoin blogisi silloin seurantaan, kun kuvauksesi ja aiemmat päivityksesi kiinnostavilta näyttivät.

   Poista
 2. Heli vinkkasi blogistasi, jään mielenkiinnolla seurailemaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun aloitit oman blogin, pistin sen tietysti seurantaan. Parasta tietysti on, kun näen noita käsitöitäsi ja niiden prosessia ihan luonnossakin :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, päädyin tämän aloittamaan. Kun vaan nyt valmistuisi niitä uusia käsitöitä, tämä neuleblogimaailmaan tutustuminen näyttää ainakin näin aluksi karsivan reilusti aikaa itse tekemiseltä. :P

   Poista
  2. Tää on niin kaunis malli. :) Itsekin olen miettinyt tän tekemistä, mut ehdin jo ihan unohtaa tämän mallin olemassaolon... kiitos muistutuksesta! :)

   Poista
  3. Ole hyvä vaan, Maija. :) Kivoja malleja on niin monia, että ne välillä tuppaa unohtumaan. On sekin sitten mukavaa, kun niitä malleja tulee uudestaan vastaan ja niihin saa uutta kiinnostusta.

   Poista
 4. Ihana bolero!

  Käy kurkkaamassa jos kiinnostaa:
  http://made-by-heidi.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!