tiistai 28. helmikuuta 2012

Leveähelmamekko

Neulomis- ja ompeluintoani on ruokkinut käsityölehtien selailu. Etenkin hyvin kuvatut neule- ja ompelumallit houkuttelevat liikaakin ostamaan lankaa tai kangasta suunnitteilla olevia projekteja varten. Ommella en osaa muuta kuin valmiiden kaavojen avulla ja Suuresta käsityölehdestä löysin viime kesänä mallin mekkoa varten. Aika monta muutakin mekon mallia on löytynyt, mutta toteutukseen on kerennyt vain pari.


Heinäkuussa 2011 valmistui leveähelmainen mekko luonnonvalkoisesta puuvillasta, Suuri käsityölehti 5/2008, malli 4. Vyö ja helmaraita ovat viskoosikangasta. En muista enää minkä koon tein, mutta joka tapauksessa yläosa on hieman liian väljä, olisi voinut olla koon pienempi. Pitää katsoa osaisinko ja jaksaisinko yläosaa pienentää ensi kesää varten, voi olla taidoillani hieman hankalaa, sillä yläosa on vuoritettu. Sisko teki kokeilustani viisastuneena itselleen istuvamman koon. Vyötärökaitale ja vyö ovat ylempänä kuin vyötärön kapein kohta ja siksi vyö tuppaa valumaan. Pitää varmaan koettaa kiinnittää vyö osittain vyötärökaitaleeseen, että se istuisi nätimmin.

Mekon alle tarvitsen kyllä alusmekon, sen verran paksuhkokin vaalea puuvilla kuulta läpi valoa vasten. Mieluisaa alusmekkoa ei ole kuitenkaan tullut vastaan. Aiemmin olen tehnyt välttävän alushameen joustavasta vuorikankaasta ja tuosta kankaasta haluaisin tehdä alusmekon muidenkin mekkojen alla pidettäväksi, mutta kangaskauppa ei valitettavasti enää juuri tuota laatua tilaa.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No voi kiitos. :) Kyllähän noita ohjeita osaa suunnilleen seurata, vaikka soveltaa ei sitten osaakaan. :P

   Poista
 2. On kaunis mekko ja hieno kuvakin, oikein suomalaiskansallista romantiikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin on joku muukin kommentoinut samantyylisesti. Halusinkin tämän mekon kuvausrekvisiitaksi koivun, se tuntui sopivan mekon tunnelmaan. :) Järvimaisema tuli bonuksena.

   Poista
 3. Suloinen mekko, ihana tuo rusettivyö. Ja kaunis kuva!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!