perjantai 17. helmikuuta 2012

Bambupusero

Kesän lähestyessä annoin villalankojen olla ja neuloin jotain vilpoisempaa bambu-puuvillalangasta.


Venepääntiepusero

Valmistunut: 23.6.2011
Malli: Leaf Yoke top, Sirdar
Saatavissa: Moda 3/2009, malli 18
Lanka: Sirdar Juicy dk, väri grape juice 421
Menekki: 300 g eli 6,5 kerää
Puikot: 3 ja 3,5 mm

Neuloin puserosta pidemmän kuin ohjeessa neuvottiin, sillä malli oli niukka. Neuloin puseron pyörönä erillisten etu- ja takakappaleiden sijaan, mikä ei sitten jälkikäteen tuntunutkaan hyvältä idealta. Lanka nimittäin on hyvin liukasta ja kokemattoman päättelijän jäljiltä kappaleen keskellä päätellyt langanpäät pyrkivät karkaamaan. Vajaa vuosi puseron neulomisen jälkeen opin netissä paremman tekniikan ja päättelin kappaleen keskellä olevat langanpäät uudelleen.

Huonosti taiteltuna pusero ryppyyntyy säilytyksessä. Lankaa ei saa silittää, joten puseroa pitää kostuttaa hieman saadakseen sen oikenemaan. Muuten lanka on ihanan pehmeää ja pusero mukava. Toivottavasti myös uudelleen päätellyt langanpäät pysyvät paikoillaan.

Lankaa meni tähän pidennettyyn malliin noin 6,5 kerää ja yllätyin nyt puseron punnittuani sen painavan vain 300 grammaa. Kerät olivat sitten ilmeisesti hieman vajaita.

6 kommenttia:

 1. Onpa tosi harmi, jos puseron kanssa on käyttöongelmia, se on nimittäin todella, todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin, pitää katsoa miten pitkään pusero noiden langanpäiden puolesta kestää. Aika hankala asiaa on enää tässä vaiheessa korjata.

   Poista
 2. Kylläpä tänne on ilmestynyt lyhyessä ajassa hurja läjä kauniita neuleita! :D Ihanan romanttinen ja kesäinen toppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näin aluksi päivittelin blogin pohjaksi aiemmin valmistuneita neuleita. Miten useasti päivittäminen lasketaan spämmäämiseksi? :P

   Poista
 3. Kaunis, kaunis pusero! Lanka on varmasti ihanan pehmeää ja laskeutuvaa, mutta huonona puolena toki se liukkaus. Toivottavasti langanpäät pysyvät kiinni!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!