lauantai 4. helmikuuta 2012

Ensimmäinen neuletakki

Toissa vuoden joululomalla oli runsaasti aikaa neuloa. Omistin vain yhden akryylisen villatakin ja halusin tehdä tarpeeseen villaisen. Novita talvi 2010 -lehdestä löytyi mieluinen malli. Mallissa oli aloittelevalle neulojalle uusia juttuja kuten lyhennettyjä kerroksia ja sivusaumojen ompeleminen.


Neuletakki

Valmistunut: 6.1.2011 
Malli: Novita talvi 2010, malli 71
Lanka: Novita 7 veljestä, vaalean ruskea 009
Menekki: 638 g
Puikot: 4 mm

Takki valmistui vajaassa kuukaudessa ja onnistui teknisesti hyvin. Etukappaleen muotoilu on siis toteutettu lyhennetyillä kerroksilla oikeissa raidoissa. Edellisestä puserosta viisastuneena tein tämän takin olkasaumat kolmen puikon päättelyllä. Vaikka tein takin ohjeen koon XS mukaan, tuli takista silti liian suuri, väljyys on kuvassa taktisesti koottu taakse paremman valokuvan saamiseksi. Mielestäni malli on myös pituudelleni liian pitkä, itselleni olisin voinut tehdä lyhyemmän. Tuo oikeiden ja nurjien kerrosten raitojen vaihtelukin käytössä hieman venyi ja lisäsi takkiin pituutta. Loppujen lopuksi värikään ei sitten enää miellyttänyt silmää. Yhden talven käytön jälkeen luovutinkin takin siskolleni, jolle se on sopivamman kokoinen.

Seuraavaksi onkin sitten luvassa jotain tällä viikolla valmistunutta.

5 kommenttia:

 1. Jos et sitten joskus löydä alan töitä, voisit vaikka pestautua esim. Novitalle neulemalliksi, tämäkin kuva on paljon parempi kuin Novitan omat neulekuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa! Kyllä Novitan neulekuvat ovat nykyään ihan hyviä. Tästäkin neulemallista oli kuvia kaksin kappalein ja parempia kuin miun jäykkä pönötys nenä punaisena ja hiukset huonosti. :P

   Poista
 2. Hei,

  Olen aloittelemassa kyseistä neuletta itse. Vartalon(rinnan)ympärykseni olisi ohjeen mukaan juuri tasan 96cm eli sentilleen koko M. Kysyisinkin, oliko sinulla xs-koossa tuo ohjeen mukainen vartalonympärys eli 80cm? Vai oletko itse vieläkin sirompi?Toisin sanoen, kannattaisikohan minunkin suosiosta tehdä suoraan S-koko? Kiitos etukäteen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vartalonympärykseni on jonkun sentin suurempi kuin tuossa xs-koossa, mutta takista tuli silti minulle liian väljä. Kuten kirjoitin, tuossa kuvassa väljyys on koottu taakse. Minusta nuo koot olivat siis hyvin väljiä, kannattaa neuloa omaa vartalonympärystä pienempi koko.

   Poista
 3. Kiitos nopeasta vastauksesta. Aloitanpa siis takin tekemisen koossa S!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!