lauantai 11. helmikuuta 2012

Pitsipolvisukat

Eilen valmistuivat ensimmäiset neulomani pitsipolvisukat. Suunnittelin sukat sukkahousujen kanssa pidettäviksi, mutta tarvittaessa myös housun lahkeen päälle sopiviksi. Sukat aloitin jo viime kuussa ja niiden valmistumisessa kesti, sillä aikaa vei puikkojen sijaan tavallista enemmän tietokone. Tämän syynä oli suurelta osalta neuloblogien maailmaan tutustuminen.


Pitsipolvisukat

Valmistunut: 10.2.2012
Lanka: Gjestal Maija, luonnonvalkoinen 200
Menekki: 135 g
Puikot: 2,5 mm

Neuloin sukat varpaasta aloittaen. Tein tiimalasikantapään ja koetin pariakin itselleni uutta tapaa tuollaisen kantapään neulomiseksi. Luulin, että pidin eniten tästä kantapäästä, jonka sukkaan jätin, mutta enpä sitten pidäkään. Se tiimalasi, jonka tein aiempiin sukkiin, oli sittenkin parempi. Tämä saa nyt kuitenkin olla riittävän hyvä.

Alunperin aioin tehdä varteen lisäyksiä sääreni muodon mukaan. Mutta koska pitsikuvio on joustinneuletta ja kuvio olisi lisäyksistä mennyt rikki, päätin koettaa neuloa koko varren ilman lisäyksiä. Kantapään jälkeen lisäsin kuitenkin sileässä neuleessa neljä silmukkaa. Mielestäni tällä joustinpitsillä varret toimivat ilman lisäyksiäkin. Halusin varresta riittävän litteän, ettei se sukkahousujen kanssa näyttäisi kovin paksulta ja saisi sääriäni näyttämään tukeilta. Näin venytettynä tuo joustinneule onkin litteämpi kuin mitä se löysempänä olisi.

Langasta voisin mainita, että näistä kolmesta kerästä jokaisessa oli yksi solmu.


Mielestäni nämä sukat näyttävät varret alemmaksi vedettyinä näteiltä myös huopikkaiden kanssa. Talvella kyllä tarkenisi käyttää mekkoja tai hameita sukkahousut tai parit jalassa, jos liikkuisi paikasta toiseen autolla. Minä kuitenkin pyöräilen ympäri vuoden ja viima käy sukkahousujen läpi. Sirompi olisi sukkahousujen kanssa, mutta pitää sitten yhdistää huopikkaat ja sukat housujen päälle.

9 kommenttia:

 1. Oi, todella kauniit sukat! Tykkään :) Ja näyttävät nätiltä huopikkaiden kanssa.

  VastaaPoista
 2. Sie sait ne valmiiksi. Niistä tuli ihanat!

  VastaaPoista
 3. Hei aivan ihanat! Saanko udella miten tuossa tuo mallikerta menee tia osaatko linkata mistä löydän vastaavan reikäneleen ohjeen? Juurikin tälläisiä ajattelin kun guugletin, enkä ole ikinä reikäneuletta neulonut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kiitos, se olisi mukvaa, unohtui tuosta! :-)

   Poista
  2. Neuloin joka 4. krs mallineuletta lk, 2 o yhteen, 2 n. Muut kerrokset 2 o, 2 n.

   Poista
 4. Kiitos! Hyvinkin yksinkertainen siis! :-)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!