maanantai 20. helmikuuta 2012

Kuinka toimii lankalakko?

Vuoden aluksi suunnittelin aloittavani lankalakon. Viime vuonna tuli ostettua hurjasti lankaa, mutta osaltaan se selittyy sillä, että olin vasta tullut neuleharrastuksen pariin ja lankavarastoni lähti nollasta. Lakon aloittaminen ei vain mennyt aivan niin kuin suunnittelin.

Alkuperäinen lupaus oli, että saisin ostaa langat vielä yhtä suunnittelemaani ja hetimmiten neulottavaa projektia varten, mutta sen jälkeen alkaisi totaalinen langanostamattomuus. Ei se kuitenkaan jäänyt siihen. Kun kerta myöhemmin ei saisi lankaa ostaa, niin hankin sitä sitten joitakin projektijonossani odottavia neuleita varten. Vajaassa kuukaudessa tuli ostettua paljon lankaa. Kaikille noille langoille on kyllä suunnitelmia, mutta kaikkea ei toki kerkeä hetikään toteuttamaan.

Pari päivää sitten tajusin, mistä tämä suuri repsahdus luultavasti johtui. Lankalakon aloittaminen olikin toiminut itseään vastaan. Kun ei enää saanut ostaa lankaa, hamstrasin sitä kerralla varastoon.

Lankaa tosiaan on riittämiin ja lankalakko ei olisi yhtään pahitteeksi. Yrittääkseni tehdä lakon paremmin toimivaksi, tein sääntöihin muutoksen. Jos tulee hirveä himo ostaa jotain tiettyä lankaa, saa sitä ostaa vain, jos sen aikoo neuloa heti. Varastoon ei saa ostaa.

Järjestellessäni ja punnitessani lankani otin kuvan koko läjästä ja tähän voisi sen laittaa, mutta enpä taida kehdata. :D Jakakaa toki omia kokemuksianne lankalakoista!

3 kommenttia:

 1. Minulla lankalakko toimii aina itseään vastaan. Sen vuoksi en lankalakkoon ala enää ikinä. Viimeksi "lakon" aikana lankaa tuli ostettua lisää pari kiloa...
  Minulla toimii parhaiten se, että ostan lankaa vain jotain työtä varten. Mitään heräteostoskeriä ei siis saa ostaa.
  Minulla ostorajoitin toimii mainiosti. Lankaa ostan kyllä paljon, mutta kaikille on jo sitten kohde mietittynä valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes kaikki ostamani lanka on tarkoitettu jotakin tiettyä työtä varten. Lanka+projektipareja vaan alkaa olla jo niin pitkä lista, että menee määrittelemättömään tulevaisuuteen ennen kuin ne kaikki kerkeää toteuttaa. Eli jos uutta lankaa ostaa, kasvaa myös jo valmiiksi pitkä tulevien projektien lista. :P Siksi ajattelin nyt koettaa etten osta jonon jatkoksi, vaan "pakon edessä" ainoastaan heti toteutettavaksi.

   Poista
 2. Ei, ei tiukkoja lankalakkoja tänne ollenkaan! Yritän silti vain maltilla ostaa. Käytännössä sukkalankoja voin yleensä ostaa aika hyvällä mielellä, koska niitä myös kulutan. Kaiken muun kanssa pitää pikkuisen harkita. Nykyään usein tulenkin siihen tulokseen, että kivoja lankoja saa myöhemminkin, ja ne voi ostaa sitten myöhemminkin (ellen siis heti ole aloittamassa ko. langoista neuletta).

  Minullakin on noita pareja (lanka+projekti) aika monta (ajalta ennen tätä sallivampaa linjaa), mutta sitten yleensä käy niin, että projekti ei enää huvitakaan, tai aika on ajanut sen ohi (kuka tekee vauvahaalaria 3-vuotiaalle?). Ja sitten onkin vain läjä lankaa, ei mitään projektipareja niille.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!