perjantai 3. helmikuuta 2012

Lahjalapaset

Isomman joululahjaprojektin valmistuttua tein vielä siskolleni yllätyslahjana hänen näköisensä lapaset. Ennen näitä lapasia olin elämässäni neulonut varmaan kahdet tai kolmet lapaset, nämä olivat toiset peukalokiilalliset. Ensimmäinen neulomus koulussa ala-asteella, tai ainakin ensimmäinen, jonka muistan, taisikin olla juuri lapaset. Ainakin muistan sen, että ensimmäistä lapasta neuloessa käsiala oli niin tiukka, että silmukoita sai siirrellä puikoilla oikein voimalla. Toiseen lapaseen käsiala oli hieman normalisoitunut ja valmiilla lapasilla olikin sitten ihan silminnähtävä kokoero, vaikka silmukkaluku oli sama. Eipä tainnut tulla niitä lapasia käytettyä.


Lapaset siskolle

Valmistunut: joulukuu 2011
Lanka: Gjestal Janne, vaaleanpunainen 423 ja Marks&Kattens Karusell, pinkki
Menekki: Janne n. 70 g, Karusell n. 5 g ?

Apuja peukalokiilaan katsoin Novitan peruslapasten ohjeesta. Tuo Karusell on ohutta, mutta kun tuon värin näin lapaslankaa ostaessa lankakaupan alehyllyssä, oli se pakko ostaa. En ole laittanut tarkempia tietoja lapasista ylös, mutta alussa taisin neuloa Karusellia Jannen rinnalla ja Karuselliä yksin neuloessa neuloin sitä kaksinkertaisena. Neulomisen jälkeen kämmenselälle on vielä kiinnitetty hopean värisiä paljetteja, kuten kuvasta näkyy. Tein lapasiin lisälämmikkeeksi vaaleanpunaisen fleecevuorin. Lapaset olivat saajalleen hyvin mieluisat ja ovat olleet kovassa käytössä.

Useammassakin paikassa on nyt tullut vastaan hauskan mallinen LazyKaty-huivi. Kun Lankakeiju Silmukkasatuja-blogissaan mainitsi ohjeen löytyvän myös Modan numerosta 4/2011, piti lähteä tuo lehti kirjastosta lainaamaan kun se kerta vapaana sattui olemaan. Netistä tuon ohjeen näkyy saavan itselleen vain ostamalla. Tämä huivi menee kyllä tehtävien neuleiden listalle. Tuollaisena liukuvan värisenä se olisi kyllä kaunis, mutta minulla on sellaista lankaa vain yhdistä sukista jämät jäljellä... Tekisi mieli kyllä hankkia kerä LazyKatya varten, mutta onhan tuota lankaa jo vaikka kuinka moneen projektiin, ja parit pitsihuivilangatkin löytyy, mutta kaikki kyllä yksivärisiä.

4 kommenttia:

 1. I-ha-nat lapaset! Olis myös mun näköset! Miks mulla ei oo paljettilapasia, jokaisella tytöllähän pitäs olla! :) Millä kiinnitit ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitin paljetit ompelulangalla. Miulla olis kyllä noita paljetteja runsaasti jäljellä, piti ostaa putkilo noita lapasia varten enkä ole paljetteja sen jälkeen tarvinnut. Tykkään kyllä söpöstelystä, vaikka itselläni ei mitään ihan vaaleanpunaista olekaan. :)

   Poista
 2. Aidot blingbling-lapaset :-D.

  LaiskaKatista tulee muuten hieno niinkin, että tekee sen sileän osan toisella langalla (esim. sillä liukuvärisellä) ja reunan toisella, vaikkapa yksivärisellä. Minä aattelin tehdä joskus toisenkin, ehkä yksivärisenä tai ainakin jostain toisesta langasta kuin Zauberballista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä se sinunkin Zauberballista (Ravelryssä oli moni muukin tehnyt kyseisestä langasta) tekemä LaiskaKati hieno ja tykkäsin väristä. Itse taidan laittaa tämän harkintaan liukuvärisenä, sillä Puroa lukuunottamatta, kaikki lankani ovat yksivärisiä.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!