perjantai 2. maaliskuuta 2012

Ja keskellä virtaa joki

Lyhykäisen neulomishistoriani aikana minulla on ollut kesken yleensä vain yksi tai joskus kaksi työtä. Joskus aloittaminen on hankalaa kun pitää tutustua ohjeeseen, neuloa mallitilkku ja tehdä ohjeeseen halutut muutokset. Pitsipolvisukkien jälkeen puikoille lähtikin sitten peräkkäin useampi työ. On varsinainen työn alla oleva neule sekä sivuprojekti, jota voi neuloa kun varsinaista työtä ei voi tai ei huvita neuloa. Lisäksi kesken oli myös pikkuprojekti, joka valmistui nopsasti muiden töiden ohitse. En kuitenkaan kerää suurta määrää keskeneräisiä neuleita, koska se ei sovi luonteelleni. Tämä kokeilu ei ole vielä kovin pitkäikäinen, mutta tällä hetkellä toimii. Töiden valmistumisaika hieman pitenee, mutta ainakin neulomista on koko ajan, kun työn valmistuessa ei synny taukoa uutta projektia suunnitellessa.

Tänään valmistui yksi pikkuprojekti. Etenkin tietokoneella istuessa kädet tuppaavat välillä palelemaan ja neuloin kämmekkäät kotikäyttöön. Voisinhan toki vastaavasti vähentää tietokoneella roikkumista ja pitää kädet lämpiminä neulomalla.


Kämmekkäät (ravelry)

Valmistunut: 2.3.2012
Malli: Nalu mitts, Leila Raabe
Lanka: Debbie Bliss Rialto, väri lohenpunainen 26
Menekki: 40 g
Puikot: 3,5 mm

Neuloin kämmekkäät ohjetta pienempinä, loin 40 silmukkaa. Tein niistä saman pituiset kuin ohjeessa, mutta sijoitin peukalon puoli mallikertaa alemmaksi, koska en tarvitse sisäkäytössä pitkää rannetta ja halusin sormia enemmän peittoon.

Kämmekkäisiin valitsin värin, jota en isompana vaatteena päälle laittaisi, mutta jolla voi söpöillä kotona. Lohenpunainen näytti niin houkuttelevalta kerällä, sarjassamme hieman oranssiin taittava vaaleanpunainen. Nalu esittää ilmeisesti aaltoja, mutta minulle kuviosta tuli mieleen joki, jonka toisella rannalla on kivikkoa ja toisella sileämmällä rannalla ehkä ruohikkoa.

5 kommenttia:

 1. Todella kaunis kuvio on näissä kämmekkäissä. Voisi vaikka testata samaa kuviota sormikkaisiin. Täytyy laittaa muistiin tuo malli. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis malli, minä(kin) tykkään tuollaisista jokimutkista. Jännä juttu tämä neuleharrastus, mullakin oli ennen kesken vain yksi työ, nykyään siedän jopa kolmea-neljää keskeneräistä samaan aikaan. Tosin useimmiten työt ovat aika pieniä, joten samat neuleet eivät roiku ikuisuuksia keskeneräisinä.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit. Tykkään valtavasti tuosta kuviosta.

  VastaaPoista
 4. Tosi nätit ja tuo väri on kyllä ihana!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihana väri! Kelpais miullekin. ;)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!