lauantai 30. kesäkuuta 2012

Ruusunpunainen jakku

Kesäkuussa valmistui uusi kesäneuletakki.

Modassa julkaistu Debbie Blissin neulekuva oli jälleen niin kaunis, että siihen ihastuin. Samalla ihastuin myös langan tiettyyn vaaleanpunaisen sävyyn. Normaalisti en vaaleanpunaista päälleni laita, mutta tätä lankaa oli pakko saada. Yleensä myös pidän tätä väriä lämpimämmistä vaaleanpunaisen sävyistä. Ei minua parhaiten pukeava väri, mutta saa kai sitä välillä hempeillä.


Valmistunut:12.6.2012
Malli: Simple raglan cardigan, Melody Griffiths
Saatavissa: Moda 2/2012, malli 17
Lanka: Debbie Bliss Amalfi, väri rose pink 32002
Menekki: 430 g
Puikot: 3,5 mm ja 2,5 mm

Neuloin vartalokappaleen yhtenä kappaleena, hihat pyörönä ja raglanin saumattomana. Hihoissa ja vartalokappaleessa lisäsin silmukoita hieman vähemmän kuin ohjeessa. Pääntiestä yritin tehdä vähemmän avaran aloittamalla pääntien muotoilut myöhemmin. Pääntie on edelleen liian avara ja kiikkuu rajoilla pysyykö olkapäillä vai ei. Jos takin hartiat asettaa paikalleen, ovat ne sopivalla kohdalla, mutta eivät ne minulla siinä pysy. Ehkä nämä raglankavennukset ja kapeat hartiani eivät ole yhteensopivat. Eihän tuota olisi valtavan pitkä matka purkaa ja tehdä pääntie uudestaan, mutta käytännössä aika epätodennäköistä että siihen ryhtyisin.


Lanka on ihanan pehmeää ja hieman rustiikin näköistä. Mielestäni lanka näytti kauniimmalta neulottuna kuin kerällä, kerällä se näytti hieman nuhjuiselta. Yhdeksästä kerästä kahdessa oli yksi tai kaksi solmua ja yksi kerä oli aivan viallinen; siinä oli seitsemän solmua ja pari osittain katkennutta kohtaa. Tuota yhtä virheellistä kerää lukuunottamatta olen lankaan tyytyväinen.


Tämä neuletakki on suhteessa nopeimmin ikinä valmistunut neuleeni. Neuloin takkia viikon, joista kolme viimeistä päivää maanisesti. Halusin saada neuletakin valmiiksi, että saisin sen kuvattua siskoni kanssa. Takki olisikin ehkä valmistunut ennen kotipaikkakunnalle matkustamista, jos en olisi harhaantunut ompeluksien pariin. Sain takin valmiiksi viime hetkellä ennen retkeä, jolla halusin takin kuvata. Pakkomielteen valmistuttua suunnitellut kuvat saatiin otettua ja sitten lomailusta saattoikin nauttia rauhassa.

10 kommenttia:

 1. Ihana kuvausmiljöö ja kaunis jakku!

  VastaaPoista
 2. Ihanan hempeä takki ja taas niin sievät kuvat!

  VastaaPoista
 3. Pisteet maaniselle neulomiselle; kuvat ovat upeita! Ja niin syötävän suloinen on tuo takki. :)

  VastaaPoista
 4. Mukavan sävyinen pinkki. Kaunis takki muutenkin ja kauniit ovat myös kuvat. Vau! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis takki ja kerrassaan upeita kuvia!

  VastaaPoista
 6. Ihana takki, tuo väri on i-ha-na! Ja kuvat on upeita!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis neuletakki eikä värikään ole ollenkaan hullumpi sulla! :) Kuvat ovat myös ihan mielettömän kauniita.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!