maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kesämekko ja -hame

Kesän lähestyminen ja sittemmin saapuminen on herättänyt talven torkkuneen mekkoinnostuksen. Mekotusta helpottamaan ostomekkojen kaveriksi ompelin uuden mekon.


Olin ostamassa kangasta lierihattuun kun kangaskaupan palaosastolla osui silmään ihana viskoosikangas. Se täytyi napata mukaan. Hetken mietin miksi mekoksi tämä kangas muuttuu ja päädyin keväällä Suuressa käsityölehdessä 3/2012 julkaistuun Brita-mekon malliin. Mallimekko oli läpikuultavan silkkikankaan vuoksi vuoritettu ja omassa mekossani jätin vuorin pois. Päädyin tekemään hihoista hieman lyhyemmät, jotta ne yltävät päälläni vain kyynärpään yläpuolelle. Mekko valmistui 2.6.2012.


Sisko ja kesä ovat niin ihania, että tönkömpikin kuvausmalli innostuu!

Luulin mekon ompelun sujuvan nopsasti, mutta jälleen yllätin itseni ennalta-arvattavasti olemalla hidas. En kyllä ymmärrä itsekään miten tuon mekon ompelemiseen saattoi mennä koko päivä. Alan muistaa miksi viime kesän loppupuolella kylästyin ompelemiseen. Olen vain niin hidas.

Koska näin kangaskaupassa myös mahdottoman ihanaa pikkukukkapuuvillaa, oli siitä saatava jotakin. Meinasin sitä ensin jonkun vaatteen yksityiskohdaksi, mutta päätin sitten pyöräyttää siitä helpon hameen, ohje Joka tyypin kaavakirja 2. Hame valmistui 8.6. Päädyin tekemään hameeseen vuorin kankaan läpikuultavuuden vuoksi. Pariin hameeseen olen nyt ommellut suoran vyötärökaitaleen, ja hirveästi en innostu sen huonosta istuvuudesta vähänkään korkeammassa vyötärökaitaleessa. Kuitenkin kiva kesähame ihanalla kuviolla!


1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!