sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lierihattuja

Toukokuun lopun lämmin sää ja paistava aurinko innoittivat hankkimaan suojavarustusta parvekkeella istuskelua varten. Ompelin lierihatun. Ja sitten toisen.


Lierihattu, valmistunut 29.5.2012. Kaavat Moda 3/2010, malli 8. Kangas on tukevaa sisustuspuuvillaa. Kankaan tukevuuden vuoksi laitoin liimakankaan vain lierin toiseen puoliskoon enkä nähnyt tarvetta tikata lieriä.


Koska ensimmäinen hattu oli hyvin kukallinen (ja hieman tätimäinen?), tunsin tarvitsevani toisen neutraalimman hatun. Halusin myös koettaa eri mallia. Tämä lierihattu valmistui 5.6.2012 ja malli on Modasta 3/2005. Tässä mallissa hattuosa koostuu neljästä kolmionmallisesta palasta ja on pyöreämmän mallinen, ja lierin reuna osoittaa enemmän alaspäin kuin edellisessä mallissa. Kangas oli tällä kertaa ohut puuvillakangas, niinkin ohut että pelkäsin sen olevan liian ohut lieriin. Tukikankaiden ja tikkauksien kanssa lieristä tuli kuitenkin kai riittävän tukeva. Näköjään myös lakkiosan väliin olisi kannattanut laittaa liimakangaskerros, koska ohuen kankaan vuoksi se ei pysy muodossa. Ohuen kankaan ostin riskillä kuvioinnin perusteella. Yksivärinen beige olisi ollut liian tylsä ja tämä kuviollinen on kiinnostavampi ja hieman vähemmän beige ollen kuitenkin hyvinkin neutraali.

En oikein ymmärtänyt kuinka ripsinauha hattuun ommellaan, vaikka luin neljän eri hatun ohjeet. Tarvitsisin for-dummies -ohjevideon. Ripsinauha ei ole aivan kauniisti kiinnitetty, mutta ajaa kai asiansa eikä hatun päässä ollessa tietenkään näy.

Huomasin vasta näiden hattujen ompelemisen jälkeen, että myös tämän kevään Modassa oli kauniin lierihatun malli. Siinä hattuosa näyttäisi olevan pyöreämpi ja hieman matalampi. En oikeasti tarvitse kahta lierihattua useampaa, mutta tuntuu että haluaisin kokeilla vielä tätä uutta mallia ja paria eri kangasta. Ehkä nämä ensimmäiset hatut lähtevät kiertoon, jos joku ne huolii, sillä näyttää että päädyn tekemään vielä ainakin yhden lisää.

5 kommenttia:

 1. Mun tarttis kanssa ommella uusi hellehattu, entinen alkaa olla kulutettu aika tappiin. Lierihattu on ihan MUST aurinkoisella kelillä.

  VastaaPoista
 2. Kuule, tulin juuri Egyptistä. Siellä olisin tarvinnut helposti 3-4 erilaista lierihattua :) Laitankin ohjevinkkisi muistiin, ja koetan ommella minäkin mieluisan lierihatun. Modaa varmasti löytyy kirjastosta, jossa voin jäljentää kaavan itselleni ja valokopioida ompeluohjeen.

  Niin, ja hattusi ovat kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastosta minäkin käsityölehdet lainaan, siellä saa kätevästi aiemmin ilmestyneistä lehdistä selata mieluisia ohjeita.

   Poista
 3. Vau, mitä hattuja! Just vähän aikaa sitten mietin, että pitäis hommata joku kesähattu, mulla ei ole mitään. Miks mä en osaa tehdä tuollaisia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä hatut ovat tosi helppoja ommeltavia! Siitä vaan hankit kaavat ja tekemään. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!