lauantai 9. kesäkuuta 2012

Äidin pusero ja KIP

Viime jouluna annoin äidille "lahjakortin", neuloisin hänelle kesäpuseron hänen valitsemansa mallin mukaan. Pusero valmistui viime kuussa ja nyt kotipaikkakunnalla vieraillessani vein puseron saajalleen.


Äidin pusero

Valmistunut: 31.5.2012
Malli: Gefrida 1655
Saatavissa: Kauneimmat käsityöt 3/2011
Lanka: Louisa Harding Albero, väri 19 okra
Menekki: 370 g
Puikot: 4 mm

Sileää neuletta oli mukava tikutella oman palmikontäytteisen puseron jälkeen. Taitamattomana päättelijänä (sittemmin olen kyllä käynyt uutta oppia youtubesta) päätin myös neuloa kappaleet tasona. Sivusaumojen ompelememinen pitkästä aikaa oli myös yllättävän mukavaa. Hihoihin poimin silmukat kädentieltä ja neuloin ne ylhäältä alaspäin. Napitus oli ohjeessa valenapitus ja sellaiseksi sen neuloinkin, paitsi kahdelle ylimmälle napille tein varalta napinlävet. Napit ovat Kuopion Napista ja Nauhasta.

Pusero sopi saajalleen ja hän piti siitä. Onnistunut lahja siis.

Tänään alkoi KIP eli kansainvälinen Knit in public -tempaus. En ole tapahtuman aikaan asuinpaikkakunnallani eli en pääse paikallisiin neuletapaamisiin, mikä minua kovasti harmittaa. En myöskään saanut yhteyttä vierailupaikkakunnan neulojiin, joten kippailin samalla kun kävimme siskon kanssa kaupungilla.9 kommenttia:

 1. Minä en jaksanut lähteä KIPpailemaan, vaikka alunperin sitä suunnittelinkin... Ihanan iloisella mielellä sinun KIPpailua ohikulkijat katsovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätpä ohikulkijat taida näyttää iloisilta minun takiani, kuva hämää, mutta hyvä että joka tapauksessa hymyilyttää.

   Poista
 2. Tosi hauskaa rakennetta tuovat tuohon äitisi neuleeseen nuo erilaiset nurjat raidat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidat ovat rakenteeltaan samanlaisia (3 nurjaa ja 3 oikeaa kerrosta), mutta neuleen painon vuoksi näyttävät erilaisilta. Ei kuitenkaan huonolta.

   Poista
 3. Onpa kiva paita, hyvä että saaja tykkäsi - ja että antaja pysyi aikataulussa. Itsellä on vieläkin kesken äidille joululahjaksi lupaamani tunika...

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo sun neulontakuvat! Blogeissa näkee ihan liian harvoin kuvia, joissa ihmiset oikeasti neuloo! :)

  VastaaPoista
 5. Oi, upea takki! Väri on tosi kaunis ja malli on kiva.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!