maanantai 7. toukokuuta 2012

Mohairpitsitakki

Tämän neuleen langasta ja sen hennosta persikkaisuudesta intoilin työtä aloittaessani, mutta neuleen valmistuminen kesti. Itse neulomisessa ei mennyt pitkään, mutta viivyttelin jatkamista huomattuani ettei tuloksesta tule toiveideni mukainen. Viivytellessä tuli keskityttyä kiinnostavampaan neuleeseen ja valmistumisen jälkeen vielä valokuvaaminenkin venyi.


Mohairpitsitakki

Valmistunut: 30.4.2012
 Malli: 04 Jacket with lace pattern, Rebecca design team
Saatavissa: Suuri käsityölehti 10/2009
Lanka: Ice Yarns Kid Mohair, väri fnt2-21475 lohi
Menekki: 58 g
Puikot: 4,5 mm ja 4 mm

Takki on hieman liian pieni ja reikäneuleen muodostavat silmukat näyttävät mielestäni rumilta ja venyneiltä. Kaukaa katsottuna sitä ei huomaa, mutta läheltä jälki on rumaa. Harmi, sillä pidän edelleen takin mallista ja langan väristä.Lähikuvaksi ei valitettavasti ole tarjota kuin kuvasuurennosta, sillä en omista harjaantunutta tai kärsivällistä hovikuvaajaa. Haluaisin kyllä itse harjoitella ja ottaa neulekuvia, mutta se on hieman hankalaa silloin kun toimii mallina. Pari päivää sitten satuin Retrobabyn blogiin, jossa kirjoittaja esittelee Ravelry-suosikeistaan kuvia. Osa tuolla esiintyneistä neulekuvista on upeita ja katselin niitä haikeana. Ihailen taidokkaita neulekuvia, mutta omien kuvieni suhteen täytyy olla tyytyväinen siitä avusta mitä saa ja sietää tönkköä ajoittain nuutunutta mallia.

11 kommenttia:

 1. Minusta tästä tuli tosi nätti, eikä näytä lähikuvassakaan yhtään pahalta nuo reikäsilmukat. Hauskaa, miten taas kerran joku itse tyystin ohittamani malli alkaa houkuttaa, kun sen näkee jonkun toteuttamana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas mietin, että kehtaanko lähikuvaa laittaa ollenkaan, kun niin hirveältä näyttää, mutta ilman sitä ei olisi tullut todistetuksi noita venyneitä silmukoita. Kiva kuitenkin jos tekeleeni innosti sinua.

   Poista
 2. Näin kuvien perusteella neuleesta tuli minusta oikein soma. Itsehän sitä on tekijänä aina kriittisin, kun on omat odotukset ja toiveet lopputuloksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukaa katsottuna soma, mutta läheltä ei niinkään, joten en tiedä kehtaako tuota ihmisten ilmoilla käyttää. Mielenkiintoista kuitenkin, että kutsut tulosta somaksi, sillä jos sinun neulomasi jälki olisi tuollaista, taitaisit tuomita sen oitis. :D

   Poista
 3. Takki on tosi kaunis ja sopii sinulle hienosti. Oikein onnistunut neule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei taida vaan kehdata kommentoida ne, joita nuo venyneet silmukat häiritsevät. :D

   Poista
 4. Eikö me voitais vielä vaihtaa mielipidettäsi takista? :) Kovin nättihän tuo on, ei ollenkaan ruma mistään kohdasta.

  VastaaPoista
 5. Ihana neule! Toi väri on tosi ihana ja se sopii siulle tosi hyvin. Eikä niissä silmukoissa ollu miun mielestä mitään vikaa.

  VastaaPoista
 6. Eihän ole rumannäköistä vaan kauniin ilmavaa! Voi että miten ihanan romanttinen neule <3<3<3

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!