sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Mekkoja

Kesän ja mekkokelien lähestyminen sai kaivamaan ompelukoneen esiin. Talvella ei ollut intoa tai energiaa ommella mitään, mutta nyt viikko sitten valmistui vuoden ensimmäinen ompelus.


Kaavat ovat Suuresta käsityölehdestä 1/2009, malli 9. Simppeli mekko nätillä viskoosikankaalla. Muokkasin mekkoa vyötäröltä istuvammaksi. Tykkään.


Seuraava mekko ei ole minun tekemäni, vaan vintagea mummolasta. Pääsiäisenä mummon luona vieraillessa minulle tarjottiin käyttämättömänä lojunutta äidin vanhaa mekkoa. Äiti on käyttänyt mekkoa nuorena 70-luvulla, varmaksi en osaa sanoa milloin se on tehty. Mekko on suomalaisvalmisteinen.


Mekko on minulle juuri sopivan kokoinen. Kankaasta tulee kyllä mieleen keittiöpyyhe tai -verhot, mutta ei se mekon arvoa vähennä. Ihanaa maalaisromantiikkaa!

 

12 kommenttia:

 1. Kauniin mekon olet ommellut kesäksi. Mutta voi millainen aarre onkaan tämä äitisi vanha mekko! Aivan ihana. Itseä ärsyttää, kun äiti ehti heittää kaikki hurmaavat 70-luvun vaatteensa pois. Olisin voinut ottaa ne kaikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä mekko roikkui naulakossa tyhjillään olevassa äidin lapsuudenkodissa. Siellä mahtuu lojumaan kaikenlaista vanhaa tavaraa. Äidillä itsellään ei ole vanhoja vaatteitaan säilytyksessä.

   Poista
 2. Ei todellakaan ole mikään keittiöpyyhe tuo mekkosi, vaan upeaa vintagea, kaunis tuulahdus menneeltä vuosikymmeneltä! Ihana, naisellinen, ja sopii siulle kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tykkäänkin tuosta kankaasta, vaikka se mielleyhtymä syntyikin. Juu, mekko sopii niin kooltaan kuin tyyliltään. :)

   Poista
 3. Aivan ihanat mekot ja tuo ruutumekko on suoranainen aarre!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kangasta tuo ensimmäinen mekko, ja aikaimoinen aarre tuo toinenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä sitten pitää mekosta hyvää huolta jatkossakin, kun se kerta useamman mielestä on aarre. :)

   Poista
 5. Hyviähän noista kuvista tuli. ;) Jos en kuvatessa muistanu sanoo niin noi mekot sopii siulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
 6. Voi kylläpä sinä teet kauniita vaatteita! :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!