lauantai 19. toukokuuta 2012

Punainen palmikkoraitapusero

Vihdoinkin vääntäminen on valmis. Melkein puolitoista kuukautta siinä meni, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu että kannatti.


Palmikkoraitapusero (ravelry)

Valmistunut: 17.5.2012
 Malli: Cable & Lace Sweater, Debbie Bliss
Saatavissa: Moda 2/2011, malli 10
Lanka: Debbie Bliss Prima, väri 35730 oranssinpunainen
Menekki: 512 g
Puikot: 3, 2,5 ja 2 mm

Tein puserosta muutaman silmukan pienemmän kuin ohjeessa, vaikkei näköjään olisi välttämättä tarvinnut, sillä mallineuleessa käsialani olikin tiiviimpi kuin ohjeessa. Mallitilkku oli sileää neuletta, vaikkei sitä itse puserossa ole. Tässä puserossa koetin ensimmäisen kerran saumatonta istutettua hihaa Elizabeth Zimmermannin tyyliin eli vartalokappale ja hihat neulotaan alhaalta ylös kainaloon asti ja yhdistetään neuloen. Kavennusten tahdin sävelsin kuitenkin itse enkä varsinaisesti seurannut Zimmermannin ohjetta.


Pusero olisi valmistunut jo viikko sitten, mutta jouduin purkamaan sen takaisin kainaloihin, sillä olin hölmöyksissäni neulonut hartioista liian leveät ja muitakin muutoksia halusin tehdä. Mutta kyllä purkaminen kannatti, nyt istuu paremmin ja sain hihankin istutettua siistimmin kuin ensimmäisessä versiossa. Ohjeessa etu- ja takakappale ovat samanlaiset, mutta toisessa versiossa päätin tehdä takakappaleen pääntiestä mallikerran korkeamman, sillä ensimmäisessä versiossa pääntie oli takaa liian avara. Haluan käyttää puseron alla viileämmällä ilmalla pitkähihaista t-paitaa ja silloin takaa avara pääntie ei olisi näyttänyt siistiltä. Ensimmäisessä versiossa pusero ja hihat olivat pidemmät, mutta purkamaan jouduttuani lyhensin niitä. Vartalokappaleen pituus voisi himpun pidempi, mutta oli lyhennettävä kokonainen mallikerta, jotta keskimmäinen palmikko päättyisi kauniisti.


Vaikka puseron tekemisessä oli kovasti työtä, ei se kertaakaan maistunut puulta ennen kuin jouduin purkamaan takaisin kainaloon. Silloin kyllä tökki, kun en tiennyt varmaksi olisiko uusi yritys entistä parempi. Mutta se on jo hyvitetty tyytyväisyytenä lopputulokseen. Punaisilla avokkaillani on nyt kaunis kaveri.

26 kommenttia:

 1. Tosi kauniin paidan olet tehnyt. Työn jälkikin on niin huolellista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä malli oli niin mieluinen, että halusin lopputuloksen olevan sen verran siisti, ettei sitä tarvitse häpeillä. :)

   Poista
 2. Todella kaunis paita, sopii mainiosti avokkaiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin toivoinkin, nyt on rohkeammat värit korkattu.

   Poista
 3. Tosi upea! Tykkään paidan, alaosan ja avokkaiden fiftarihenkisyydestä :)

  VastaaPoista
 4. Voi, onpa se kyllä kaunis! Ja niin on malli neuleen sisälläkin :)

  VastaaPoista
 5. Aivan kertakaikkisen hieno paita ja kokonaisuus - kiharoita myöten :-D. Ja taas kerran niin kauniit kuvatkin.

  VastaaPoista
 6. Onpa todella kaunis! Purkaminen on inhottavaa, mutta ainakin tässä tapauksessa kyllä kannatti, kun istuu nyt niin nätisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaikka ensimmäisestä versiosta ei olekaan kuvatodisteita. Hartiat olivat hieman liian leveät, kädentie liian korkea, kainalon eteen tuli ruttu, takaa pääntie roikkui liian alhaalla, hihat ja vartalo-osa turhan pitkät, hihan istutuksen kavennukset hieman epäsiistit. Eli kyllä kannatti.

   Poista
 7. Upea! Aivan ihana. Ja on kyllä ihan hitsin hienot kengät. :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat taas kerran! Noissa on kyllä niin romanttinen fiilis; kiharat hulmuavat, kukkamekko, punaiset avokkaat ja kaunis palmikkoneule. :) Kovan työn olet tehnyt, mutta kyllä kannatti.

  VastaaPoista
 9. kauniin naisellinen stailaus kuvissa! ja oikea neulojan neule, palmikoita ja reikärivejä. Istutettu hiha suoraan hiha-aukkoon on on myös kätevä tehdä ylhäältä alaspäin, jossain toisessa neulessa toki.

  VastaaPoista
 10. Voi miten hieno siitä tulikaan! Mahtava väri ja siihen sopiva malli. Ja taitava neuloja :-)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana! Ensimmäistä kertaa olen blogissasi ja ei voi kuin todeta, että olet todella taitava neuloja...ja kuvat ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 12. Upea paita, ja viimeinen kuva on ihan paras! Menneen maailman tyylikkyyttä :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!