keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Palmikkotakki

Tässä esittelyssä vielä viimeinen ennen blogin aloittamista valmistunut neuleeni. Tulevana viikonloppuna saan onneksi kamerani takaisin eli ensi viikolla on luvassa kuvia tuoreemmista jutuista.

Ensimmäinen neulomani villatakki osoittautui liian isoksi ja annoin sen eteenpäin. Seuraavaksi talveksi itselle oli neulottava uusi lämmike.


Palmikkotakki (ravelry)

Valmistunut: 7.12.2011
Malli: Estelle, Debbie Bliss
Saatavissa: Moda 1/2009, malli 27
Lanka: Novita 7 veljestä, väri 047 vaaleanharmaa
Menekki: 620 g
Puikot: 5 ja 4,5 mm

Lehdessä ollut kuva oli ihana ja halusin tämän takin itselleni. Edullisuuden nimissä valitsin painavamman työn langaksi seiskaveikan, kuten ensimmäisessäkin villatakissa. Mallin päällä jakku oli hyvin väljä ja ajattelin muokata ohjetta pienemmäksi, neuloin myös taka- ja etukappaleet yhtenäisinä.

Ohjetta uudelleen kirjoittaessa sattui kirjoitusvirhe, jonka mukaisesti neuloinkin sitten takakappaleen alkuperäisen ohjeen kokoiseksi ja etukappaleet pienentämäni version mukaan. Virheen huomasin kädenteiden jälkeen silmukoita laskiessani. Edestä on sentään sopiva ja sen puolenhan sitä itse peilistä katsoessa näkee. Takaa takki on väljä, turhankin, mutta toimii kyllä tällaisenakin. Menneenä talvena tätä toistaiseksi ainutta villatakkiani tulikin ahkerasti käytettyä. Tykkään tämän takin mallista edelleen kovasti, vaikka istuvuus ei virheen takia olekaan ihan mitä hain.

1 kommentti:

  1. Aina sattuu ja tapahtuu, kun alkaa säätää ohjetta. Monesti sattuu, vaikkei säädäkään. Kaunis neuletakki!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!