tiistai 10. huhtikuuta 2012

Mummon luona

Pääsiäinen kului sukuloidessa ja samalla oli aikaa myös neuloa. Mohairpitsijakkuun valmistui toinenkin hiha eli työ lähestyy valmista. Punaista puseroakin pääsin vääntämään, nimenomaan vääntämään palmikonkiertoa toisen perään. Sattui vaan niin, että kamera unohtui kotiin lähtiessä matkasta. En tiedä milloin saan sen takaisin ja tämä tietää sitä, ettei uusia kuvia ole blogiin lähiaikoina luvassa...

Pari ennen blogin aloittamista valmistunutta työtä on sentään vielä päivittämättä. Viime syksynä neuloin ensimmäisen villapuseron itselleni, se valmistui syyslomalla mummon luona vieraillessa. Malli oli pelkistetty ja lanka ylellisen pehmeä. On muuten tällä hetkellä ainoa villapusero vaatekaapissani, asia korjaantunee harrastuksen jatkuessa.


Neulepusero

Valmistunut: 21.10.2011
Malli: Sublime
Saatavissa: Moda 1/2007, malli 13
Lanka: Sublime Cashmere merino silk dk, väri 106 egg nog
Menekki: 8,7 kerää, 410 g
Puikot: 4 ja 3,5 mm

Tein puseron ohjetta pidemmäksi, sillä malli oli hyvin niukka. Neuloin puseron pyörönä, mikä tällä langalla johti ongelmiin lankojen päättelyssä. Langanpäät eivät karkaa yhtä helposti kuin Bambupuserossa, mutta eivät kyllä ole aivan siististikään pääteltyjä. Ehkäpä tästä saman virheen toistamisesta olisin jo jotain oppinut. Seuraavan kerran puseroa neuloessani testaan toimiiko langan jatkaminen vai neulonko osat kappaleina päätelläkseni langanpäät sivusaumoihin.

8 kommenttia:

 1. Miksei minun ensimmäinen villapaita aikoinaan ollut näin siistiä jälkeä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän ei ole ensimmäinen neulomani, vaan ensimmäinen itselleni neuloma villapaita. ;)

   Poista
 2. Tosi kaunis malli -ja kiva väri tuossa langassa. Taitaa olla sitä samaa lankaa, jota kävin sinulta ostamassa -tosin eri sävyä. Kerrassaan ihana lanka. Ainoa probleema on se, että lanka meinaa hiukan nukkaantua käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on samaa, mutta eri paksuista lankaa. Hieman on nukkaantunut käytössä, muttei liikaa, sillä sain nypittyä nukan pois. Miinuksena, että purkamista ei tämä lanka oikein kestänyt.

   Poista
 3. Tämä paita on kyllä luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvassa!

  VastaaPoista
 4. Voihan langat toki päätellä kunnolla ja tiukasti myös pyörönä neulottaessa! Mie yleensä tähtään langanvaihdon neuleen taakse tai sivulle, ettei se edessä ainakaan näy.

  Kauniin keväinen paita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mie oikein osaa luottaa siihen, että se neuleen keskelle pujoteltu langanpää pysyisi pääteltynä, varsinkaan liukkaammalla langalla. Vai onko miulta mennyt joku niksi ohi?

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!