sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pitsimyssy tuliaislangasta

Nykyisellä neulomistahdilla voisi sanoa, että tätä lankaa on hillottu vain hetki, kun se alle vuosi ostamisesta pääsi puikoille. Kyseessä on viime keväänä Edinburghistä ostamani myssylangaksi korvamerkkaamani käsinvärjätty bfl-villalanka. Viivyttelyä aloittamisessa aiheutti tavanomaisen aloittamisen laiskuuden lisäksi se, että pelkäsin ostamani yhden vyyhdin olevan riittämätön myssyyn. Nyt sai vyyhti kuitenkin mahdollisuuden. Pahalta näytti langan riittävyys, mutta ei siinä huonosti sitten käynytkään.


Pitsimyssy (ravelry)

Valmistunut 22.1.2015
Malli: Bousta Beret, Gudrun Johston
Lanka: Old Town Yarns bfl dk, väri latte
Menekki: 50 g
Puikot: 3,5 ja 4 mm

Malliksi koetin valita jotain mieluista, josta selviäisi mahdollisimman vähällä langalla. Malliksi olen tässä merkinnyt Bousta Beretin, mutta todellisuudessa en ostanut ohjetta, vaan lainasin mallista vain kuvioidean. Kuvion mallikertoja myssyssäni on vain 14 ohjeen myssyn 18 mallikerran sijaan. Myssy vaikutti ennen pingoittamista liian pieneltä, mutta pingoittamisen jälkeen sopivalta.


Lankaa jäi päättelyyn alle 40 cm eli yhtään isompaa myssyä ei tuosta vyydistä olisi saanutkaan.


Tässä lähikuvassa erottuu selvemmin tämän käsinvärjätyn langan väri.


Jokohan sitä uskaltaisi pienemmillä neuleilla lämmiteltyään takaisin isompien neuleiden pariin...

1 kommentti:

  1. Jos lankaa on ihasteltu vasta vuosi, on se hyvin tuoretta tavaraa. Ymmärrän hyvin :D . Myssy on kovin kaunis ja pitsimalli tuo lempeän värin nätisti esiin.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!