lauantai 17. tammikuuta 2015

Toiset Kai-Meit tilauksesta

Pian valmistuttuaan varrettomat Kai-Mei-sukkani kohtasivat ihastelua erään tutun taholta. Hän halusi samanlaiset ja suostuin sellaiset neulomaan. Samasta langasta ja muutaman koon isompina kuin omani.


Isommat varrettomat sukat (ravelry)

Valmistunut 4.1.2015
Malli: Kai-Mei, Cookie A
Lanka: Araucania Ranco, väri 135 harmaanvihreä
Menekki: 51 g
Puikot: 2 mm

Saaja toivoi varren etuosasta samanlaista kuin omissa sukissani, mutta takaosasta korkeampaa. Toiveen toteutin neulomalla porrastetusti pari lyhennettyä kerrosta ja lopputulos näyttää hyvältä. 

Sukan kärjestäkin neuloin erilaisen kuin omissa sukissani. Aavistelin, että samanlainen anatominen kärki kuin itselleni neulomissani sukissa ei sopisi saajan jalkaan, joten kokeilin erilaista. Omissa sukissani kavennukset kulkivat nauhakavennusmaisesti lähinnä pikkuvarpaiden puolella ja isovarpaan puolella vasta aivan kärjessä. Tuo kavennustapa sopii vain, jos varvaslinja on jyrkkä, tasamittaisemmilla varpailla se on ahdistava. Näihin sukkiin sovelsin sädekavennuksen ideaa jalkapohjan puolella ja jalkapöydän puolen silmukat kavensin vasta aivan kärjessä. Tällä tavalla sain kuvion jatkumaan mahdollisimman pitkälle varpaiden päälle. Ainakin sovitusjalkaan ratkaisu oli hyvin istuva, toivottavasti myös saajan jalkoihin.

Kärkikavennus jalkapöydän puolelta
Kärkikavennuksen jalkaterän puoli

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!