keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Valmis kukkakassi

Viime vuoden kesäkuussa aloittamani, talven ajan horrostanut, virkattu kukkakassi on viimein valmis. Viime kesän loppuun sain kassin kukkaosuuden valmiiksi ja nyt tänä kesänä virkkasin kassiin pohjan ja yläreunan sekä ompelin vuorin. Kassi kerkesi siis vielä täksi kesäksi käyttöön.


 Virkattu kukkakassi

Valmistunut: laukku 30.6. ja vuori 23.7.2013
Malli: Novita, Anne-Maija Immonen
Saatavissa: Novita Kesä 2009 / Novitan nettisivut
Lanka: Garnstudio Drops Paris, värit 17 luonnonvalkoinen ja 38 punainen
Menekki: valkoinen 150 g, punainen 50 g
Koukku: 5 mm

Ohjeessa ei oltu ihan tarkkaan neuvottu kuinka pohja ja yläreuna virkataan, joten niiden tekeminen viime kesänä jäi. Tänä kesänä kuitenkin tartuin toimeen ja sain kokeilemalla kassin viimeisteltyä. Koska kassi on kukkien vuoksi hyvin reikäinen, ei minulla siellä kaikki tavarat pysyisi ilman vuorta. Ompelin siis kassille vetoketjullisen vuorin kirpputorilta hankkimastani lakanakankaasta. Samaa kangasta käytin viime kesänä ompelemani laukun vuorittamiseen.


Kassin yläreuna on hieman alareunaa kapeampi. Tämä johtuu siitä että vähitellen kukkia virkatessani olivat kukat loppua kohden suurentuneet, kun käsiala oli löystynyt. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä olisikin kannattanut laittaa tuo kapeampi pää alareunaksi. Mutta kyllä tästä kapeammastakin laukun suusta eväsrasia mahtuu sisään.


Laukun toisen puolen alareunasta löytyy yksi käänteisen värinen kukka, joka syntyi kun valkoinen lanka loppui kesken. Näin ollen ei tarvinnut ostaa lisää lankaa, ja erivärinen kukka tuo lisämaustetta kassin ilmeeseen. Punainen ei ole luonnossa yhtä kirkas kuin näissä kuvissa, punaista väriä vaan on usein vaikea saada toistumaan kuvissa oikein.3 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!