perjantai 19. heinäkuuta 2013

Summer flies ja kesämekko

Suunnitelin ompelevani tämän mekon ja neulovani siihen sopivan huivi jo viime kesänä, mutta ne valmistuivatkin vasta täksi kesäksi. Eihän siinä tekemisessä pitkään mennyt sitten kun vaan toimeen ryhtyi.


Summer flies -huivi

Valmistunut: 6.6.2013
Malli: Summer flies, Donna Griffin
Saatavissa: Ravelry
Lanka: Garnstudio Drops Baby Alpaca Silk, väri 7219 pistaasi
Menekki: 67 g
Puikot: 4 mm

Huivin neuloin ohjetta ohuemmalla langalla ja tällä tiheydellä siitä tuli juuri sopivan kokoinen pidettäväksi hartiahuivina mekon kanssa. Pidän huivin kuviosta ja lanka on pehmoista Dropsin Baby Alpaca Silkiä, josta neuloin myös Vitamin D -neuletakin.

  

Mekko valmistui myös 6.6. ja sen kaavat ovat lehdestä Moda 6/2010. Ohut puuvillakangas on Eurokankaan palalaarista ja mekko on vuorattu ohuella yksivärisellä puuvillakankaalla. Tein vain pieniä muutoksia kaavaan (etu- ja takakappaletta hieman pidemmäksi ja helmaa lyhyemmäksi) ja mekko istuu aivan täydellisesti. Tämä on parhaiten onnistunut itselleni ompelema vaate ja olen siitä oikein mielissäni.


Viime kesänä kankaan laatikosta esiin kaivaessani ihmettelin kuinka sitä noin tylsän värisen kankaan olen mennyt joskus ostamaan, mutta tein mekon siitä silti. Kangas on nätti vaikkakin kovin hillitty.

Valmistunut uusi mekko ja huivi pääsivätkin heti käyttöön tädin syntymäpäivillä.

 

5 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana huivi ja mekko! Ovat aivan täydellinen pari! :)

  VastaaPoista
 2. Oi että, suloinen huivi ja vielä suloisempi mekko, sopivat sulle tosi kauniisti!

  VastaaPoista
 3. Ihan uskomattoman upea mekko ja siihen täydellisesti mätsäävä huivi!

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana mekko! Täytyypä heti kaivaa tuo lehti esille ja tutkia löytyykö sopivaa kangasta varastoista vai pitääkö lähteä kauppaan :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!