perjantai 28. maaliskuuta 2014

Villaa ja viskiä

Viime viikolla vietin talviloman Edinburgissä ja Dublinissa. Reissu oli varsin onnistunut ja sitä saa ilolla muistella. Kokemusten lisäksi käteen jäi myös matkamuistoja kuten villaa.

Dublinista tuliaisia ei tullut osteltua, siellä keskityttiin juhlimaan Pyhän Patrikin päivää ja muuten tutustumaan kaupunkiin ja lähikylään Howthiin. Edinburghissa ja Skotlannissa upeaan luontoon tutustumisen lisäksi käytiin myös shoppailemassa. Etukäteen olin jo suunnitellut ostavani skotlantilaista tai brittiläistä lankaa jotakin pientä neuletta kuten hattua tai huivia varten. Etukäteen selvitin netistä paikallisia lankakauppoja, vierailtavaksi valitsin vain pari matkaseuran säästämiseksi. Päädyin merkitsemään karttaan paikallisen lankavalikoimansa perusteella kaupat Kathy's Knits ja k1 Yarns.

Kathy's Knits avattiin heinäkuussa 2012 uuden kaupungin laitamille Broughton Streetille. Liikkeen omistaja Catherine Robb otti meidät lämpimästi vastaan. Liikkeessä on myynnissä lankaa vain Brittein saarilta ja Cathy esitteli kaupan valikoimaa. Langat olivat ihania ja olisi iskenyt runsauden pula, jos en olisi etukäteen päättänyt mihin tarkoitukseen saan lankaa ostaa. Onnistuin pysymään päätöksessäni ja ostin huiviin tai sukkiin sopivaa yorkshireläistä Eden Cottage Yarnsin BFL-lankaa sekä Cathyn avustuksella valitsin sopivat sävyt Jamieson & Smithin shetlanninvillalankaa.

Eden Cottage Yarns - BFL Sock, väri Robin Egg

Kathy's Knits oli oikein positiivinen kokemus ja voisin sanoa, että suosikkini vierailemistani lankakaupoista.

Jamieson & Smith - 2ply Jumper Weight

k1 Yarnsin liike sijaitsee vanhassa kaupungissa lähellä Royal Mile -pääkatua West Bow'lla. Liike avattiin alunperin Glasgow'ssa 2005 ja se muutti sittemmin Edinburghiin. Vieraillessani liikkeessä lauantaipäivänä itse liikkeen omistaja Katharine Walker ei ollut paikalla, vaan tiskin takana istui nuori nainen neulomassa. Sain häneltä tervehdyksen ja hänen jatkaessaan neulomista katselin lankoja omatoimisesti. Liike on pieni ja nätti, mutta käydessäni hyllyt olivat yllättävän tyhjät. Kysyessäni asiasta myyjätyttö sanoi, että lankojen värjääjä työskentelee viikonloppuisin ja paikallisia lankoja hyllyssä nyt oli vain tämän verran. Ostin liikkeestä kuitenkin paikallisesti tuotetun ja värjätyn Old Town Yarnsin sukkalangan ja toisen kerän dk-paksuista lankaa, molemmat BFL-villaa.

Old Town Yarns - BFL 4ply, väri olive

Kokemukseni tässä liikkeessä ei ollut aivan yhtä positiivinen kuin ehkä muiden siellä vierailleiden johtuen siitä, että hyllyt olivat niin tyhjillään ja itse omistaja ei ollut paikalla. Plussaa kuitenkin paikallisten tuotteiden ja artesaanityön tukemisesta.

Old Town Yarns - BFL dk, väri latte

Molemmista putiikeista löytyi sohva, jota saattoi käyttää esimerkiksi miesparkkina. Ja mies pysyi tyytyväisenä, kun käytyjä lankakauppoja oli vähemmän kuin vierailtuja viskikauppoja. Molemmat palasivat hotellille tyytyväisinä paikallisiin herkkuostoksiinsa.

3 kommenttia:

  1. Onpa ihania herkkuja! Mulle jäi ihan samanlainen kuva viime kesänä kun vierailin Edinburghissa juuri noissa kahdessa lankakaupassa. Toisessa esiteltiin lankavalikoima todella perusteellisesti ja toisessa vain tervehdittiin.

    VastaaPoista
  2. Voi että miten upeita lankoja! Itse käväisin kanssa tuossa k1 Yarnsilla ja sain suht nuivaa kohtelua, mutta langat oli kyllä ihanat. Täytyy seuraavalla reissulla käväistä tuolla Kathy'sillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, Kathyllä on ihanat valikoimat brittiläistä lankaa! :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!