lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vitamin D

Vaatekaapistani puuttui ohut villainen neuletakki. Kaupasta ostetut ohuet neuleet ovat puuvillaisia ja itse tekemäni villaiset ovat paksuja. Nyt on tuo aukko täytetty kun matkalla valmistui Vitamin D -neuletakki.


Vitamin D

Valmistunut: 14.4.2013
Malli: Vitamin D, Heidi Kirrmaier
Saatavissa: Ravelry
Lanka: Garnstudio Drops Baby Alpaca Silk, väri 1306 puuteri
Menekki: 288 g
Puikot: 3,5 mm

Tämän neuletakin aloitin jo kerran viime syksynä, mutta käsialani oli epätasaista ja paikoin liian kireää. Toisella yrityksellä neulejälki olikin riittävän tasaista. Uuden yrityksen mallitilkussa 3,5 mm:n puikot näyttivät hyvältä, mutta työn edetessä totesin, että ohjeen tiheyteen olisin päässyt sittenkin 3 mm:n puikoilla. Eipä tuo haitannut, sillä valitsemastani koosta S tulikin juuri sopivasti väljempi ja pidempi kuin mallikuvan takista. Hihoista neuloin täyspitkät.


Lanka on ihanan pehmeää ja sileää eikä varmasti kutita paljaitakaan käsivarsia. Tämä on kauniin mallinen ja monikäyttöinen takki, sillä sen voi heittää melkeinpä minkä tahansa puseron tai mekon päälle lisälämmikkeeksi.


7 kommenttia:

 1. Kaunis neule ja varmasti monikäyttöinen. Tuo malli on yksi niistä monista jotka minunkin "pitäisi" jossain vaiheessa neuloa :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis neule ja varmasti monikäyttöinen. Tuo malli on yksi niistä monista jotka minunkin "pitäisi" jossain vaiheessa neuloa :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis...mäkin vähän aikaa sitten tein tällaisen ja se todella sopii melkein kaiken kanssa!

  VastaaPoista
 4. Tämä on ihanan simppeli malli, ja mahtuu mukavasti laukkuun. Oma on ollut jopa käsilaukkuun runnottuna ja silloinkin tuli tarpeeseen. Ja tuo Baby Alpaca Silk on aivan mahtava lanka!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!