keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tilaustyönä vauvan haalari

Loppukeväästä sukulainen pyysi lapsenlapselleen yksivuotiaan villahaalarin ja otin vastaan tilaustyön. Haalarin tuli olla sopiva syyskuussa, joten neulomisella ei ollut kiirettä. Aloitin haalarin kesäkuussa, mutta sen valmistuminen venyi kuitenkin viime hetkelle. Haalarin luovutin lapsen isoäidille hänet viime viikonloppuna tavatessani.


Vauvan haalari

Valmistunut: 10.8.2012
Malli: Happy Days ME-056, koko 12/18 kk 80–86 cm
Saatavissa: DROPS Design BabyDROPS 21-23
Lanka: Novita Nalle, väri vaaleanruskea 009
Menekki: 210 g
Puikot: 4 ja 3,5 mm

Langan ostin tilaajan toiveen mukaan, itse olisin suosinut pehmeämpää ja kauniimman väristä lankaa. Suurin osa löytyneistä vauvan haalareiden ohjeista olivat ohuemmille langoille, mutta onneksi Dropsin syksyn uudesta mallistosta löytyi ohje saman paksuiselle langalle. En muistanut punnita valmista haalaria, joten langanmenekki on laskettu jämien painon mukaan. Tätä tiheydeltään täsmäävää, mutta juoksevuudeltaan pidempää lankaa meni haalariin huomattavasti vähemmän kuin ohjeen suosituslangan menekissä arvioitiin.

Aluksi viivyttelin haalarin aloittamista, mutta sen aloitettuani huomasin että neulominen olikin yllättävän mukavaa. Itselleni neuloessa teen aina ohjeisiin muutoksia, mutta tällä kertaa sain neuloa suoraan ohjeesta turhia miettimättä, ja se oli virkistävää vaihtelua. Ainut missä poikkesin ohjeesta oli etureunaan ja pääntiehen poimittavien silmukoiden määrä ja näin ollen myös nappien määrä on eri kuin ohjeen kyseisessä koossa.

Haalari valmistui ja on ohjeen kokoinen. Vasta sovittamalla selviää sopiiko haalari aiotulle käyttäjälle.

3 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!