torstai 2. heinäkuuta 2015

Rusettipaita

Pitkästä aikaa ommeltua. Viimeksi ompelin ennen joulua lahjaksi tunikan vanhasta vaatteesta kaavat jäljentäen, mutta tuosta ei ole kuvallista todistusaineistoa. Mutta blogin mukaan itselleni olen ommellut viimeksi kaksi vuotta sitten! Nyt on kuitenkin uusi pusero itselle ommeltuna ja jospa sitä muutakin tulisi tänä kesänä ommeltua.

Olen vaaleahipiäinen ja herkkä palamaan, joten kesällä pitkiä aikoja auringossa oleskellessa suojautuminen on tarpeen. Aurinkorasvoilla läträän niin vähän kuin mahdollista, ja rasvaamista miellyttävämmäksi keinoksi olen kokenut suojautumisen pitkähihaisilla vaatteilla. Kuumalla ilmalla parhaita ovat kudotuista luonnonkuituisista kankaista valmistetut vaatteet. Neulokset eli trikoovaatteet koen helteellä kuumempina.

Kesälomaksi olin lähdössä ratsastamaan Lounais-Ranskaan ja sääennuste näytti lämpimältä ja aurinkoiselta. Aiempien hyvien kokemusten perusteella pakkasin mukaan ratsastuspaidoiksi pitkähihaisia puuvilla- tai viskoosipaitoja. Yksi näistä paidoista oli tämä itse ompelemani, jonka ensikäyttö oli tällä matkalla.


Paidan malli jäljittelee erästä omistamaani silkkipaitaa, apuna käytin käsityölehden paidan kaavoja. Lopputuloksesta tuli toimiva ja miellyttävä. Toiset ehkä hämmästelivät kun käytin pitkähihaisia helteellä, mutta itse koen suoran auringonvalon paljaalla iholla kuumemmaksi kuin kevyen viskoosin ihoa suojaamassa.


Tätä paitaa kelpaa käyttää muulloinkin kuin hevosen selässä. Kunhan tulisi pesun jälkeen silitettyä ja laitettua hengariin, että olisi käyttövalmiina eikä hyllyssä rypistymässä.

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!