perjantai 17. tammikuuta 2014

Tarve herättelee uinuvaa innostusta

Pakkaset ovat tulleet viimein ja viileällä työpaikalla on joutunut, tai neulojan kannalta päässyt, vetämään ylle lämpimämpää neuletta. Samalla olen tiedostanut selkeän aukon vaatekaappini neulehyllyllä. Tarvitsen uuden avoimena pidettävän neuletakin.

Viime keväänä neulomani Vitamin D ei tyylillisesti käy joka puseroni kanssa ja vaalean harmaa palmikkotakki on oikeastaan liian lämmin, paksu ja iso, etenkin kulkemaan talvitakin alla. Tuon palmikkotakin tyylistä kuitenkin pidän, mutta haluaisin uuden takin hieman ohuempana ja pienempänä. Vahvana vaihtoehtona on sovellettuna Round the Corner hoodie, josta olen nähnyt Ravelryssä toteutuksia ilman huppua ja dk-paksuisesta langasta. Sopiakseen monien vaatteiden kanssa värin tulisi olla riittävän neutraali. Nykyisellä lankavarastollani sopivien lankojen neutraaleimmat vaihtoehdot ovat viininpunainen ja luonnonvalkoinen, joista luonnonvalkea on tarkoitukseen ehkä liian vaalea.

Sublime Extra Fine Merino Wool dk, burgundy 286

Tässä blogissa ei ole viime aikoina ollut juurikaa elämää, sillä todellisuudessa en ole pitkiin aikoihin neulonut. Marraskuun lopulla koulukiireiden loputtua olisi ollut enemmän aikaa neuloa, mutta ei tarvinnut kuin sanoa kepeästi, että työttömällähän on aikaa neuloa, niin käänteisvaikutteisesti sain töitä (en tosin vielä alalta, jolle valmistuin). Onhan sitä aikaa toki edelleen iltaisin, mutta en vain ole tuntenut vetoa neulepuikkoja kohtaan.

Lankaa on vielä varastossa reilusti, joten puikkoja en ole heittämässä kokonaan nurkkaan. Ehkä nyt tämä kokemani tarve uutta neuletakkia kohtaan ajaa tarttumaan puikkoihin ja lankaan. Kunhan vain pääsisin sen alkukynnyksen yli, kun pitkähkön ajan jälkeen tarvitsee jälleen keskittyä neuleohjeeseen ja sen muokkaamiseen itselleen sopivaksi.

Blogi jatkaa eloaan hiljalleen ja henkäilee kun puikot laittavat ilman virtaamaan.

2 kommenttia:

  1. Mulla tämä työttömyys on avannut kaikki luovuuden tiellä olleet padot. Ideoita pukkaa sitä tahtia, ettei kädet kestä testineuloa samaa tahtia. Toisaalta nautin luovuudesta ja stressittömyydestä, toisaalta tiedostan ongelmat, joita mahdollinen pitkittyvä työttömyys aiheuttaa. Koskaan ei ole ihan täydellisen hyvä...

    VastaaPoista
  2. Neuletauko voi olla hyväkin asia, sillä sitten kun on taas valmis nostamaan langat laatikosta puikoille, ovat tarpeet ja tavoitteet jälleen selvillä :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!