sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Matkaneulottavaa

Lähdin opiskelijavaihtoon Keniaan kolmeksi kuukaudeksi ja pitkän lentomatkan ajankuluksi pakkasin käsimatkatavaraan kevyen matkaneuleen. Lankaa ja puikkoja sujahti myös matkalaukkuun kampuskämpällä vietettävien iltojen ratoksi.

Lentomatkan ajaksi piti olla sellainen neule, joka etenee muovipuikoilla. Noita puikkoja minulla on koosta 3,5 mm ylöspäin, pienemmät ovat metallisia. Matkan ajaksi valikoituneen projektin lanka ei paljoa tilaa vie tai juurikaan paina. Se on seitinohutta mohairia ja siitä toiveikkaana tikuttelen puseroa. Puseron ohje löytyy Debbie Bliss Angel -kirjasesta tai Modasta 3/2011.

Pusero pääsikin matkan aikana vauhtiin ja perilläkin olen sitä pariin otteeseen neulonut. Harjoittelu alkaa vasta huomenna maanantaina, joten tähän mennessä on ollut aikaa ihan vain oleillakin. Välillä on sähköt ja nettiyhteys poikki, joten iltaisin tulee toisinaan varmasti neulottua.


Paluulennon ajaksi olen varannut Dropsin Baby Alpaca Silkiä, josta jo viime kesänä aion neuloa silloin suunnitteilla olleelle puuvillamekolle kaverin. Huivin malli on vielä valitsematta parista vaihtoehdosta. Tuo mainuttu mekkokin on vielä kesken, ehkäpä se tulevana kesänä valmistuu.

3 kommenttia:

 1. Kauniita neulomuksia tulossa jälleen. Paljon tsemppiä sinne maapallon toiselle laidalle.

  VastaaPoista
 2. Kun lueskelin Afrikanmatkasta ja neulomisesta, tuli heti mieleen, että osataanko siellä puolella maailmaa neuloa? Vängännäköiset puikot, en ole tuommoisiin vielä törmännytkään ja onnea reissuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ainakaan ole kuullut että täällä neulottaisiin. Taitaa olla muunlaiset käsityöt, joita täällä harjoitetaan. Puikot ovat KnitPro:n akryyliset irtopääpyöröpuikot.

   Kiitos toivotuksistanne!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!