tiistai 22. tammikuuta 2013

Vihreä villapusero

Viime talvena ostin ihanan vihreää Araucanian Nature Wool -lankaa villapuseroa varten. Olin huomannut, että minullahan ei ole mitään tuollaista keskivihreää vaatetta tai lankaa, ja kun tämä lanka osui vastaan, ihastuin siihen. Marraskuussa sitten etsin langalle kauniin mallin ja pistin puseronalun puikoille. Katkonaisen neulomistahdin vuoksi puseron valmistumisessa meni aiempaa pidempään ja puserosta tuli näin ollen myös tämän vuoden ensimmäinen valmistunut neuletyö.


Vihreä pusero (ravelry)

Valmistunut: 15.1.2013
Malli: Baby cables and big ones too, Suvi Simola
Saatavissa: Ravelry
Lanka: Araucania Nature Wool, väri PT6666 vihreä
Menekki: 343 g
Puikot: 3,5 mm

Puserosta tuli kaunis ja sopiva. Hihoja en neuloessa sovittanut, joten niistä tuli turhan tyköistuvat, mutta saavat kelvata. Mikä valmiissa työssä hieman harmittaa, liittyy lankakerien vuorotteluun. Työtä aloittaessa en muistanut suoraan aloittaa neulomaan kahdelta kerältä vuorotellen. Olin jo aiemmin purkanut osittain neulotun kaarrokkeen neuloakseni puseron eri koossa, joten en erheen huomattuani jaksanut enää purkaa, vaan aloitin vuorottelun kesken kaarrokkeen. Seuraava kerä olikin sen verran eri värinen, että vaikka vanha kerä kulki rinnalla, näkyy kaarrokkeessa kohta, jossa uusi kerä tulee mukaan. En pidä työtä tämän takia kuitenkaan epäonnistuneena, vain epätäydellisenä, sillä ei kai tuo raja niin häiritsevän selkeä puseroa käytettäessä ole.


13 kommenttia:

 1. Aivan ihana villapaita! Väri sopii sulle tosi kivasti :).

  VastaaPoista
 2. Todella, todella upea! Niin ihana, raikas vihreä!

  VastaaPoista
 3. Ei sitä värien vaihtelua tajuaisi, jollet kerro. Aivan upea paita taas kerran! :)

  VastaaPoista
 4. En osaa päättää, onko tämä hienompi kuvissa vai luonnossa. Kertakaikkisen hieno joka tapauksessa, sopii tosiaan sinulle kuin nakutettu.

  VastaaPoista
 5. Upea paita! Sopii sinulle kauniisti.
  Ja mitään värirajaa en kaarrokkeesta löytänyt, vaikka kuinka yritin tarkkaan katsoa.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis! En mie mitään värirajaa huomaa, eikä tuollaisessa elävässä väripinnassa taida sellainen niin kiinnittää huomiotakaan.

  VastaaPoista
 7. Niin kaunis paita, sopii siulle upeasti! Eikö tuota värivaihtelua kyllä huomaa ollenkaan, tai ainakaan mie en huomannu vaikka kuin yritin kuvaa tiirata :D

  VastaaPoista
 8. Kaunis pusero! Elävä langanväri peittää mahdolliset raidat, sinä olet neuletta niin tarkkaan katsonut, että huomaat, vaan muut ei huomaa, ihastellaan vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onpa hyvä ettei muut rajaa huomaa vaikka minä sen pelkäsin näkyvän.

   Poista
 9. Todella hieno paita, mahtava väri! Ja mitään värivaihtelua en huomaa vaikka selityksenkin luin ja kuvaa tuijottelin kovasti :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!