tiistai 2. lokakuuta 2012

Still light

Aiemmin arvuuttelin puikoilla ollutta syksyneuletta ja muutama sen oikein tiesikin. Kyseessä oli monen jo neuloma Still light -tunika. Mekkoni on valmistunut ja vieläpä yllättävän nopeasti.

 
Still light -tunikamekko

Valmistunut: 26.9.2012
Malli: Still light tunic, Veera Välimäki
Saatavissa: Ravelry
Lanka: Garnstudio DROPS Alpaca, väri 7240 petroli
Menekki: 345 g
Puikot: 2,5 mm
 
Jostain kumman syystä mekko valmistui vain 3,5 viikossa. Enkä edes neulonut läheskään joka päivä. Jouduin myös välissä omien mönkään menneiden soveltamisien takia purkamaankin parin päivän työn. Jotkut kuvaavat tätä mekkoa loputtomaksi sileän neulomiseksi, mutta minulta mekko näytti soljuvan puikoilta.

Neuloin mekon helmasta lyhyemmän kuin ohjeessa, pääteltyäni luulin jättäneeni helman liian lyhyeksi, mutta mekon kasteltuani totesin pituutta sittenkin tulevan riittävästi lisää. Mekko yltää selkeästi polven yläpuolelle ja on samalla riittävän pitkä, että sitä voi käyttää mekkona eikä vain tunikana. Hihoissa kavensin kaksi silmukkaa enemmän kuin ohjeessa.
 

Luin Ravelrystä erään neulojan tekemiä muokkauksia, tosin jälkikäteen huomasin ymmärtäneeni hänen muistiinpanonsa väärin, ja niiden innoittamana tein mekkoon vyötärömuotoiluja. Pelkkien lisäyksien sijaan kavensin ja lisäsin. En vaan hoksannut, että tuolloin mekon taskutaitosten rakenne hieman kärsii. Mutta onpahan mekko nyt istuvampi selästä sekä vyötäröltä, ja taskut ovat edelleen toimivat ja näyttävät riittävän tarkoituksenmukaisille.

18 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! On tuossa varmaan hommaa riittänyt kuitenkin vaikka kuulostaakin ettet kokenut kovin työläänä :) Tosi onnistunut!

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko ja väri sopii sinulle todella hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Ahaa, tästä ne pari alpaca -kerää olivat lankakirppiksellä lähtöisin :D Upea mekko, sopii siulle just eikä melkein!

  VastaaPoista
 4. Onhan se aivan ihana. Monen päällä Still Lightin taskut ovat jokseenkin epäpukevat, mutta sinullehan tuo malli onkin suunniteltu :-D.

  VastaaPoista
 5. Voi ihanuus. Ja mikä väri! Äkkiä joululahjat valmiiksi.. jos joskus ehtisi vielä itsekin tämän tekemään.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä mekko istuu sinulle kauniisti, ja värikin on hieno!

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko, ja todella kaunis väri. :) Jos joskus jaksaisin neuloa tämän itsekin.

  VastaaPoista
 8. Voi, tuollaisen haluan kyllä itsellekin!

  VastaaPoista
 9. Kaunis! Kyllä minunkin pitäisi tämä malli neuloa.

  VastaaPoista
 10. Kaunis.

  Voisitko kertoa millainen mallineule sulla oli niissä pitsipolvisukissa jotka jo aikaa sitten teit?

  http://neuletyonalla.blogspot.fi/2012/02/pitsipolvisukat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuloin joka 4. krs mallineuletta lk, 2 o yhteen, 2 n. Muut kerrokset 2 o, 2 n.

   Poista
 11. Hei, todella hieno ja istuva mekko! Itse ajattelin alottaa mekon nitkutuksen kunhan langat saapuvat- nythän Dropsin alpakkalangat ovat vielä tarjouksessa. Sinun mekkosi vyötärö on todella istuva! Kysyisinkin mistä kohtaa Raverlyä löysit (väärin tulkitsemasi) muistiinpanot kavennuksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni katselin apuja tästä versiosta: http://www.ravelry.com/projects/wildcatspow/still-light-tunic . Mutta omani tosiaan on erilainen, kun ymmärsin väärin ja minun mekossani ei taskurakenne näy niin kuin "pitäisi" (mutta ihan nättihän se on noinkin). Ehkä myös tästä versiosta on sinulle apua: http://www.ravelry.com/projects/urbanizer/still-light-tunic .

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!