lauantai 31. elokuuta 2013

Priorisointia

Aloitin heinäkuussa sukkien neulomisen. Ajoissa, jotta ne sekä pitkästä varresta että yrityksen ja erehdyksen kautta muotoilusta huolimatta olisivat valmiit ennen syksyä. Elokuussa opintojen jatkuessa iski päälle kiireet ja sukat jäivät paitsioon. Koulutöiden valmistuminen on tällä kertaa tärkeämpää kuin sukkien.

Siitä on tulossa sukka sitten joskus... Parin toinen sukka on suunnilleen samassa vaiheessa.

Päiväni kuluvat työharjoittelussa ja päivän päätteeksi opinnäytetyön ja muiden kouluhommien tekemisessä. Kuten armeijassa hoetaan, "mitä nopeammin, sitä nopeammin!" Oikein reipas kun olen niin jospa lokakuun jälkeen olen jo selvemmillä vesillä ja saan itseltäni luvan taas tarttua puikkoihin vapaammin.

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Puisen arkun uusi elämä

Välillä vähän toisenlaisia käsitöitä, mutta silti tavallaan neulomiseen liittyen. Tammikuussa 2012 ostin antiikkikirppikseltä puisen keskikokoisen arkun ajatuksena tehdä siitä säilytyspaikka keskeneräisille käsitöille ja tulevien neuleiden langoille. Arkun ulkonäkö ei ostotilassa miellyttänyt, mutta se asia oli korjattavissa.

Ennen

Ostaessa arkku oli rumasti kellastunut, mutta ehjä. Näin tämän kauniin muotoisen arkun jo raikkaammassa asussa ja eikun toimeen.

Puolivälissä

Hioin vanhan lakan puun pinnasta pois lainassa olleella koneella ja käsin. Saranat ruuvasin irti hiomisen ajaksi. Hiomisen jälkeen lakkasin arkun uudelleen valkoiseksi sävytetyllä puolikiiltävällä Tikkurilan Kiva-kalustelakalla. Lakkakerroksia tuli muistaakseni kaksi. Lopputuloksena vaalea pinta, josta kuitenkin paistaa läpi kaunis puun kuvio. Tänne kelpasi keskeneräiset projektit sujauttaa suojaan.

Jälkeen