torstai 13. syyskuuta 2012

Syksyneule puikoilla

Kuka arvaa tai tietää mikä tässä on tulossa?


Kuva ei tee oikeutta langan upealle petrolille sävylle. Ja minä kun erehdyin luulemaan, että lähinnä jotkut punaisen sävyt on hankala saada valokuvattaessa toistumaan oikein, mutta on niitä näköjään muitakin värejä.

Tämä aiemmin tiettyä projektia varten ostettu lanka veti puoleensa. Neulomiseen käytettävissä oleva vähäinen aika huomioon ottaen ajattelin olevan vähän hölmöä ryhtyä tätä neulomaan, mutta yllättävän mukavasti on neule lähtenyt liikkeelle. Riittävän yksinkertaista neulottavaa, ihanan sileä ja pehmeä lanka... terapeuttista.

maanantai 10. syyskuuta 2012

Keskeneräinen kukkakassi

Kesäkuun puolivälissä aloitin virkatun kukkakassin. Ohje löytyy siis Novitan nettisivuilta ja on aiemmin ilmestynyt Novita Kesä 2009 -lehdessä. Aluksi kassi eteni reippaasti, jäi sitten muiden juttujen varjoon ja loppukesästä virkkasin loput kukat valmiiksi. Valkoinen lanka ei aivan riittänyt ja yhdestä kukasta tuli lainsuojaton käänteisillä väreillä.

Seuraavana oli vuorossa langanpäiden päätteleminen. Langat sain pääteltyä kun kesä oli jo ohi. Laukusta puuttuu nyt pohja ja yläreuna, johon kiinnitetään myös kahvat. Aioin myös ommella kassiin vuorin. Pohjan ja yläreunan ohjeet ovat näin kokemattomalle virkkaajalle hieman epäselvät ja niiden vääntäminen ei nyt innostanut. Kassintekele saa jäädä viettämään talvihorrosta. Kesäkassiksi se oli tarkoitettu, ehkäpä ensi kesäksi se valmistuisi.


Nyt syksyisempien neuleiden pariin, muulta elämältä liikenevällä vähäisellä ajalla. Kesän neulerintaman hiljaiselon jälkeen nyt taas neulominen himottaa enemmän kuin aika antaa periksi. Jotain olen aloittanut, siitä lisää myöhemmin.