perjantai 31. elokuuta 2012

Kesälaukku

Kesälaukku valmistui kesän jo päätyttyä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Lierihattuun kangasta etsiessä sattui eteen tämä nätti kangas. Normaalisti en käyttäisi näin söpöä kangasta, mutta kesälaukussa olin valmis tekemään poikkeuksen. Ja nyt kun laukku ei valmistunut kesäksi, pitäisi ehkä uskaltautua käyttämään laukkua muulloinkin.


Laukku valmistui 30.8.2012. Sen ohje on Suuresta käsityölehdestä 3/2012. Kokoja oli kaksi ja halusin tehdä pienemmän käsilaukun. Kuvassa laukku näyttikin käsilaukulta, mutta kaavoja piirtäessä kävi ilmi, että pienempikin laukku on todellisuudessa olkalaukun kokoa, kuva hämäsi. Tähän laukkuun mahtuu ainakin kuminauhakansio, mikä tekee siitä sopivan kokoisen myös koulukäyttöön eikä vain kesäkassiksi. Minulla kuitenkin oli jo tämän kokoisia laukkuja, joten tämä laukku ei poistanut uuden pienemmän käsilaukun tarvetta.


Lisäsin laukkuun vetoketjun, sillä en osaa käyttää laukkuja, joita ei saa suljettua. Jotta pikkutavarat pysyisivät paremmassa järjestyksessä lisäsin vuoriin vetoketjullisen taskun sekä kaksi avointa taskua.


Laukusta tuli siisti ja nätti, olen tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti laukku pysyy puhtaana, vaikka kangaslaukku on aika arka likaantumiselle.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tilaustyönä vauvan haalari

Loppukeväästä sukulainen pyysi lapsenlapselleen yksivuotiaan villahaalarin ja otin vastaan tilaustyön. Haalarin tuli olla sopiva syyskuussa, joten neulomisella ei ollut kiirettä. Aloitin haalarin kesäkuussa, mutta sen valmistuminen venyi kuitenkin viime hetkelle. Haalarin luovutin lapsen isoäidille hänet viime viikonloppuna tavatessani.


Vauvan haalari

Valmistunut: 10.8.2012
Malli: Happy Days ME-056, koko 12/18 kk 80–86 cm
Saatavissa: DROPS Design BabyDROPS 21-23
Lanka: Novita Nalle, väri vaaleanruskea 009
Menekki: 210 g
Puikot: 4 ja 3,5 mm

Langan ostin tilaajan toiveen mukaan, itse olisin suosinut pehmeämpää ja kauniimman väristä lankaa. Suurin osa löytyneistä vauvan haalareiden ohjeista olivat ohuemmille langoille, mutta onneksi Dropsin syksyn uudesta mallistosta löytyi ohje saman paksuiselle langalle. En muistanut punnita valmista haalaria, joten langanmenekki on laskettu jämien painon mukaan. Tätä tiheydeltään täsmäävää, mutta juoksevuudeltaan pidempää lankaa meni haalariin huomattavasti vähemmän kuin ohjeen suosituslangan menekissä arvioitiin.

Aluksi viivyttelin haalarin aloittamista, mutta sen aloitettuani huomasin että neulominen olikin yllättävän mukavaa. Itselleni neuloessa teen aina ohjeisiin muutoksia, mutta tällä kertaa sain neuloa suoraan ohjeesta turhia miettimättä, ja se oli virkistävää vaihtelua. Ainut missä poikkesin ohjeesta oli etureunaan ja pääntiehen poimittavien silmukoiden määrä ja näin ollen myös nappien määrä on eri kuin ohjeen kyseisessä koossa.

Haalari valmistui ja on ohjeen kokoinen. Vasta sovittamalla selviää sopiiko haalari aiotulle käyttäjälle.

torstai 2. elokuuta 2012

Heinäkuun saldo

Olen elossa, vaikka blogi onkin nukkunut. Itse asiassa olen ollut enemmän elossa ja hereillä kuin pitkään aikaan. Ja käsityöt ovat jääneet paitsioon. Ihan hyvä välillä näin.

Jo monta viikkoa on ollut kesken aloittamani virkkaus, yksi neuletyö ja useampi ompelus. Viime viikolla tapahtui viimein konkreettista edistystä käsityörintamalla ja sain yhden työn valmiiksi. Se jäikin heinäkuun ainoaksi valmistuneeksi käsityöksi, keskeneräisiä riittää.


Pusero viskoosikankaasta valmistui 26.7., ohje Suuri käsityölehti 5–6/2010. Vaikka yritän tehdä huolella, mikä tekee minusta todella hitaan ompelijan, ei jälki vastaa ompelun laatuun kohdistuvia korkeita odotuksiani. Paidan malli on kaunis, mutta entä jos joku huomaa, että tikkaukset eivät ole täydelliset. Pusero on ompelujälkeä lukuunottamatta ihana, kangas on laskeutuvaa ja vilpoisaa. Kangas vaan on myös superruttaantuvaa ja tämä näkyy realistisesti myös yllä olevassa kuvassa. Tuo helman ruttuisuus syntyi pyöräilymatkan aikana. Kaunis pusero epäsiistin ruttuisena ei anna ihan toivottua vaikutelmaa.


Nappiyksityiskohdaksi valitsin joskus kirpparin nappilaarista mukaan tarttuneen kauniin yksittäisen napin.